CIEPŁE ŚNIADANIE NA DOBRY POCZĄTEK DNIA

Poranek to moment kiedy nasz organizm potrzebuje odpowiedniej dawki energii, by zdrowo zacząć dzień. Dobrze jest o tym pamiętać i zadbać o pełnowartościowy posiłek przed wyjściem w domu. W sezonie zimowym najlepiej, gdy będzie on podany na ciepło. Dlaczego w porannym pędzie warto poświęcić śniadaniu chwilę uwagi?

Zdrowo i szybko

Głównym zadaniem pierwszego posiłku w ciągu dnia jest dostarczenie organizmowi odpowiedniej dawki zdrowego pobudzenia, który da nam siłę do prawidłowego funkcjonowania w pierwszej części dnia. Taki „zastrzyk” energii powinien być przede wszystkim lekkostrawny, abyśmy po jego spożyciu nie czuli się ociężali i mogli w pełni sił stawiać czoła wszystkim zaplanowanym wyzwaniom.

Jednak przy obecnym tempie życia, ciężko jest (szczególnie rano) znaleźć czas na spokojne spożycie pełnowartościowego dania, które zapewni nam racjonalne odżywienie dla całego organizmu. Korzystając z gotowych produktów zawierających duże ilości cukru, takich jak drożdżówki czy płatki śniadaniowe, zyskujemy energię tylko chwilowo. Wydaje się nam, że tego typu posiłki są dobrą opcją na rozpoczęcie dnia. Tymczasem po chwili, kiedy nasz organizm rozłoży cukier prosty zawarty w tych produktach, czujemy spadek energii i ponowny głód. Dodatkowo należy pamiętać, że dodany cukier (lub co gorsza syrop glukozowo-fruktozowy), który znajduje się w wielu przetworzonych produktach, jest niezdrowy.

Szybko i na ciepło

Warto, aby nasze śniadanie, oprócz dostarczania odpowiednich składników zapewniających energię, było podawane na ciepło. Dlaczego? Uśpiona po nocy przemiana materii szybciej się obudzi – a my wraz z nią – jeśli zjemy coś rozgrzewającego.

Jednak jak znaleźć czas na przygotowanie posiłku, gdy rano wciąż ścigamy się z czasem? Często odkładamy codzienną pobudkę na coraz to późniejszą godzinę i ciężko nam wygospodarować chwilę przed wyjściem do pracy, czy na uczelnie, na przygotowanie sobie śniadania – nie wspominając już o jego ciepłej wersji.

Idealnym pomysłem na szybki poranny posiłek są jaglanki DayUp Wake & Joy. Jest to propozycja dla wszystkich osób ceniących sobie wygodę zdrowych, gotowych rozwiązań, które można konsumować zarówno w domu jak i w szkole czy pracy – na zimno lub na ciepło. Pyszna porcja energii zamknięta została bowiem w poręcznym opakowaniu typu „pouch”. Aby zjeść posiłek na ciepło wystarczy opakowanie jaglanki włożyć do kubka/miseczki i zalać gorącą wodą. Po 2-3 minutach można cieszyć się ciepłym, szybkim, ale przede wszystkim zdrowym daniem. Dzięki czemu smaczne śniadanie można zjeść wygodnie w domu, w samochodzie czy autobusie – gdziekolwiek chcemy. Bazę smaków Wake&Joy stanowi jaglanka na śmietance kokosowej, wzbogacona o połączenie musów owocowych z dodatkami, nadającymi śniadaniom wyjątkowy smak. Kasza jaglana jest jedną z najzdrowszych kasz. Ma mało skrobi, za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1, (tiaminy), B2 (ryboflawiny) i B6 (pirydoksyny) oraz żelaza i miedzi. Są to składnik stanowiące idealną podstawę zdrowego śniadania.

Wake&Joy dostępne są w 3 smakach, spośród których każdy znajdzie coś dla siebie:

  • Jabłko-banan-malina, wzbogacone o kokos i pastę z daktyli;
  • Jabłko-cynamon wzbogacone pastą z rodzynek;
  • Jabłko-wiśnia wzbogacone o pastę z daktyli, wiórki kokosowe i kakao.

    Całość nie zawiera glutenu, dodatkowego cukru, substancji zapachowych, syntetycznych witamin ani laktozy. Ponieważ produkt jest pasteryzowany, nie musimy przechowywać go w lodówce.

    DayUp Wake&Joy to w pełni naturalna, pełnowartościowa alternatywa dla śniadania, która dostarcza niezbędnych składników odżywczych, pysznie smakuje i jest pozbawiona niepotrzebnych, niezdrowych dodatków. W korzystnej cenie i z czystą etykietą.

    Więcej na http://dayup.eu/