PREMIERA PROGRAMU „LOGIN KUCHNIA” W TVP HD!
18 września o godzinie 17:30 na antenie TVP HD został wyemitowany premierowy odcinek nowego kulinarnego programu „Login Kuchnia”. Partnerem programu jest Franke – ambasador dobrego smaku i szwajcarskiej jakości.
Formuła „Loginu Kuchnia” zupełnie zaskakuje, ponieważ tym razem zamiast profesjonalnych kucharzy zobaczymy jak gotują blogerzy kulinarni i przekonamy się czy rzeczywiście radzą sobie tak dobrze jak zawodowi szefowie kuchni. Swoje dania będą przygotowywać w specjalnie zaaranżowanym studio, wyposażonym w urządzenia marki Franke.
Gotowanie będzie jednak nieco utrudnione. Zasada jest bowiem taka: uczestnik proponuje składniki na trzy posiłki- śniadanie, obiad oraz kolację, a tuż przed rozpoczęciem kulinarnych zmagań prowadząca zabiera jeden z kluczowych składników i zamienia go na zupełnie inny. Bloger musi szybko poradzić sobie z wyzwaniem, wykazać się pomysłowością, ale też dobrym smakiem, ponieważ na koniec będzie oceniany przez prowadzącą.
Poznamy także życie prywatne twórców blogów kulinarnych, o którym opowiedzą nam ich najbliżsi. Program prowadzi dziennikarka Agnieszka Kozak, specjalizująca się w pisaniu o jedzeniu i sztuce.
Aga Kozak- prowadząca program „Login Kuchnia”
Dziennikarka specjalizująca się w pisaniu o jedzeniu i sztuce, z wykształcenia kulturoznawczyni- filmoznawczyni, medioznawczyni i amerykanistka po krakowskim Uniwersytecie Jagiellońskim, londyńskim Middlesex University oraz NYU w Nowym Jorku. Coacherka po Ericson College of Vancouver/Wszechnicy Uniwersytetu Jagiellońskiego, trenerka po Collegium Civitas.
Od kilku lat realizuje ze studentami Akademii Fotografii program coachingu edukacyjnego dla artystów. Pracuje też z kobietami, artystkami i matkami dla Fundacji MaMa. Przez lata prowadziła swój własny blog o jedzeniu – Ugryzienie Kozak. Ekspertka Centrum Nauki Kopernik w dziedzinie jedzenia. Wraz z Joanną Profus współprowadzi program kulinarny „Słodko i wytrawnie” dla TVP2.
Aktualnie pracuje nad swoją pierwszą książką – rozmowami z kobietami o jedzeniu – dla wydawnictwa Znak oraz prowadzi program kulinarny „Login Kuchnia” dla TVP HD.
Akademia Kulinarna Smolna 8 Studio
To zaskakujące, przestronne miejsce znajduje się na XVIII i XIX piętrze budynku przy ul. Smolnej 8 w Warszawie. Goście zaproszeni do Studia mają szansę nie tylko spróbować pysznych potraw przyrządzonych podczas warsztatów czy eventów, ale również podziwiać panoramę Stolicy. Akademia została wyposażona m.in. w urządzenia i armaturę Franke- marki, która od lat jest synonimem jakości i innowacji w projektowaniu oraz produkcji systemów kuchennych, sanitarnych oraz urządzeń dla gastronomii.
Zaplecze kulinarne pozwala na przygotowanie różnego rodzaju wydarzeń takich jak warsztaty kulinarne, mogące stanowić formę wspólnej zabawy oraz integracji dla pracowników firmy, pokazy kulinarne, prezentacje nowych smaków czy degustację alkoholi.
Akademię z powodzeniem można również zaadaptować jako studio telewizyjne, plan filmowy czy miejsce do przeprowadzenia profesjonalnej sesji fotograficznej. Nagranie programu kulinarnego? Pierwszy – „Login Kuchnia” ruszył już 18 września 2015!