Inka – Mała wielka zmiana!
Sekret naszej zdolności do przemian tkwi w dobrych chęciach. Obserwowanie otoczenia, obowiązującej mody czy trendów żywieniowych może zainspirować do podjęcia niestandardowych rozwiązań. Takim działaniem jest wprowadzenie do swojej codziennej diety produktów bezglutenowych – dobrych dla naszego ciała, ducha a także urody. Z nowym wariantem Inki to proste!
Metamorfozy w codziennym życiu
Każdy z nas wie, że od czasu do czasu warto wprowadzić małą zmianę w nasze życie. Dzięki chęci próbowania, testowania i smakowania nowości – w jednym momencie możemy zyskać zupełnie nową energię do życia! Szczególnie ważne okazują się te modyfikacje, które uwzględniamy przy wyborze żywności. Znane powiedzenie mówi – „jesteś tym, co jesz”, więc warto zastanowić się, jak na funkcjonowanie całego organizmu wpływają spożywane przez nas artykuły spożywcze.
Kawa zbożowa dobra na wszystko
Wszyscy doskonale znamy smak świeżo zalanej kawy zbożowej Inka. Jej subtelny, unoszący się aromat przywołuje nam najmilsze wspomnienia związane z dzieciństwem, rodziną a także naturą. Dzięki niej, podajemy najbliższym produkt w pełni naturalny i prosty w składzie, bez zbędnych konserwantów i sztucznych dodatków. Przygotowuje się ją według sprawdzonej receptury, co sprawia, że posiada ona łagodny smak połączony z delikatną pianką. Nawet kobiety w ciąży i dzieci od 3 roku życia mogą się nią delektować i mieć pewność, że jest dla nich w 100% bezpieczna. To jednak nie wszystko, Inka stale odpowiada na potrzeby swoich konsumentów i właśnie dla nich stworzyła swój najnowszy wariant – bezglutenową kawę zbożową.
Ograniczanie glutenu – czas, start!
To zmiana, której nie zauważysz w smaku, ale odczujesz jej pozytywne działanie. To wszystko jest na wyciągniecie Twojej ręki, jeżeli tylko zamienisz zaledwie parę produktów z codziennej diety na odpowiednik bezglutenowy. Cieszy mnie bardzo rosnąca w siłę moda na zdrowy styl życia. Włączanie do swojego jadłospisu produktów bez glutenu to nie tylko dbałość o zdrowie, ale także świetne doświadczenie kulinarne! – przyznaje Agata Ziemnicka-Łaska, dietetyczka oraz psycholożka kliniczna.
Innowacyjna Inka
Produkcja bezglutenowego wariantu kawy zbożowej Inka odbywa się w oparciu o najnowocześniejsze procesy. Pozwalają one na skuteczne oddzielenie i usunięcie glutenu z wykorzystywanych ziaren, bowiem nie rozpuszcza się on w wodzie. Co najważniejsze, produkt posiada certyfikat Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, czyli zielony Przekreślony Kłos. To jedyna organizacja, która posiada uprawnienia do udzielania certyfikatów potwierdzających brak glutenu w produktach – zaznacza Agata Ziemnicka-Łaska.
Bezglutenowej Inki szukajcie w sklepach ze zdrową żywnością!
Opis produktu: Inka Bezglutenowa to innowacyjny i jedyny w swoim rodzaju napój zbożowy na rynku. W procesie jego produkcji gluten, jako nierozpuszczalna w wodzie część ziarna, zostaje oddzielony i usunięty z produktu. Produkt jest każdorazowo kontrolowany i posiada certyfikat Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Strona internetowa: www. inka.pl/rodzina-inki/inka-bezglutenowa
***
Marka Inka jest tak dobra w swej naturze, że Polacy cenią ją nieprzerwanie od niemal pół wieku. To synonim kategorii na rynku kaw zbożowych. Odpowiada na potrzeby konsumentów, którzy dbając o siebie i swoich bliskich, zwracają coraz większą uwagę na naturalne i proste w składzie produkty, nie zawierające konserwantów i sztucznych dodatków. Inka Bezglutenowa to innowacyjny, jedyny w swoim rodzaju napój zbożowy. W procesie jego produkcji gluten, jako nierozpuszczalna w wodzie część ziarna, zostaje oddzielony i usunięty. Produkt jest każdorazowo kontrolowany oraz posiada certyfikat Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Inka to napój bezpieczny, który może być pity przez dzieci od 3 roku życia, kobiety w ciąży i karmiące.