LEGENDA MOTORYZACJI POWRACA W VARSO VIE!
14 maja na Placu Konstytucji przenikną się dwa światy – starej Warszawy i współczesnego „chilloutowego” klimatu stolicy.
Czwartkowy dzień 14 maja. Niby zwyczajny, a jednak wyjątkowy… Tego dnia Plac Konstytucji zamieni się w prawdziwy plac wspomnień. Będziemy mogli posłuchać kapeli warszawskich, kataryniarza i skosztować przysmaków tradycyjnej kuchni polskiej z nowo otwartej Restauracji Varso Vie. Powrotowi do czasów starej Warszawy towarzyszyć będzie prezentacja samochodu „Nowa Warszawa”, we współczesnej postaci nazwanej New Warsaw. Miłośnicy motoryzacji i muzyki z tamtych lat, będą mogli zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie przy unikatowym aucie. Gościem honorowym wydarzenia będzie Pan Bohdan Łazuka.
DJ Adamus
Od ponad dekady aktywny producent, kompozytor, dj. Współpracował z czołówką polskiej sceny muzycznej. Współtworzy duet producencki Wet Fingers i ekskluzywny projekt 1000 miejsc z wokalistką Adą Szulc (w klimacie chill out i deep house). Dbał o oprawę muzyczną programu „Kuba Wojewódzki”, pracował z Januszem Józefowiczem przy musicalu „Romeo i Julia”, a także był odpowiedzialny za muzykę do filmów „Big Love” i „Sala samobójców”. Tworzy oprawę do widowisk muzycznych: Gala Fryderyki, Finał Top Model, Paris Fashion Week, Festiwal TOPTrendy, Sylwester Polsatu, Ceremonia Otwarcia Mistrzostw Świata w Piłce Siatkowej Mężczyzn. Od 2014 r. juror w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”.
Varso Vie
Varso Vie to miejsce dla miłośnika dobrego jedzenia w miejskim wnętrzu, wypełnionym nowoczesną sztuką. To miejsce niebanalnych przeżyć kulinarnych czerpiące z tradycyjnych polskich przepisów. Połączenie tych tylko pozornie sprzecznych elementów sprawia, że odkrywanie zmysłowej przyjemności jedzenia może być przygodą. Dlatego ekipa z Varso Vie zebrała zespół doskonałych fachowców w swoich dziedzinach, a zarazem fantastycznych improwizatorów i pozwoliła im na swobodę w działaniu. Warunek był jeden: oprzeć potrawy na rodzimych produktach najwyższej jakości. W ten sposób powstało menu, które przywodzi na myśl smaki z przeszłości, a jednocześnie odkrywa bogactwo kulinarne różnych regionów polski.
Fot. materiały prasowe