Ilona Adamska poleca: Szczypta luksusu – dla Ciebie!
Na słodko, słono lub pikantnie. Gotowane, smażone czy pieczone… Każdy z nas ma swoje ulubione dania, za które chętnie „dałby się pokroić”. Coraz częściej jednak nie poprzestajemy na samym tylko degustowaniu potraw.
Zainspirowani nowymi smakami, zdobywamy kolejne przepisy, składniki i przyprawy, by potem, dzięki najważniejszej z nich, czyli radości wynikającej z pasji, móc podzielić się ze swymi bliskimi kolejnym niezwykłym daniem. Jednak, mimo szczerych chęci, nie każdy z nas posiadł sekretną wiedzę najlepszych mistrzów kuchni. Niewiele osób potrafi również wyczarować innowacyjne potrawy, które z dumą prezentują znani blogerzy kulinarni. Mało kto wie także, co ze smakiem zajadają gwiazdy dużego i małego ekranu.
Stąd wziął się pomysł na album „Szczypta luksusu” – książkę inną niż wszystkie. Oddajemy zatem w Państwa ręce ekskluzywny album kulinarny, który nie jest zwykłym zbiorem przepisów, lecz stanowi również przewodnik po znakomitych hotelach i restauracjach, takich jak np. hotel Narvil czy Zamek Ryn, a także po mniej znanych lokalach jak chociażby restauracja z Wrocławia – Food Art Gallery czy hotel Szafran, które mają duszę, niesamowitą energię, przemiłą obsługę… i gdzie można poczuć „niebo w gębie”! Wszystkie te miejsca łączy jedno: ich szefowie kuchni, utytułowani mistrzowie w swojej dziedzinie, nagradzani na różnych światowych konkursach kulinarnych, postanowili zaprosić nas w podróż do świata dobrego smaku i podzielić się swymi ulubionymi, ekskluzywnymi przepisami.
Na łamach albumu „Szczypta luksusu” sekrety swojej kuchni odsłaniają również znani blogerzy, a także gwiazdy, takie jak choćby: Monika Mrozowska, Paulina Holtz, Beata Sadowska, Joanna Jabłczyńska, Kasia Zielińska czy Ola Mikołajczyk.
Jednak „Szczypta luksusu” to książka niezwykła również z innego powodu. Nasz projekt kulinarny to także akcja charytatywna na rzecz Fundacji SUKCES, która wspiera samotne mamy i z którą współpracujemy od kilku lat. Po raz kolejny chcemy wesprzeć jej działania.
Te wszystkie składniki razem wzięte sprawiają, że hasło „Szczypta luksusu” nabierze nowego, bardziej apetycznego znaczenia. A Tobie, drogi Czytelniku, nie pozostaje nic innego, jak tylko spróbować zgromadzonych w naszym albumie przepisów. Daj się smacznie zaskoczyć!
Ilona Adamska, wydawca i pomysłodawczyni projektu
Fot. Witold Szczekowski