Ruszył pierwszy Warszawski Wielkanocny Festiwal Food & Design !
W centrum Warszawy, na placu między biurowcami Atrium Plaza i Atrium Centrum (vis a vis Hali Mirowskiej), przy al. Jana Pawła II 27, powstało nowe miejsce na handlowej mapie stolicy.
Z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych przez 15 dni, od 20 marca do 3 kwietnia kolorowa hala targowa gromadzi wystawców w dwóch strefach: FOOD, w której swoje wyroby prezentująproducenci domowych przetworów, serów, wędlin, pieczywa, soków, nalewek, potraw własnej, certyfikowanej produkcji, produktów EKO i BIO, ekologicznych win, kawy, herbaty, czekolady i naturalnych kosmetyków, a także produktów ekologicznych hodowli i upraw, oraz DESIGN, zarezerwowanej dlaprojektantów mody, artystówrękodzielników produkujących biżuterię, wielkanocne ozdobyi domowy design.
W ciągu dwóch tygodni trwania festiwalu w weekendy, w godzinach południowych, na miejscu będą odbywały się ogólnodostępne i bepłatne wydarzenia: warsztaty z projektowania, szycia i ozdabiania różnymi technikami, pokazy live-cooking, degustacje, poszukiwanie klasycznych i nowych smaków.
Jest to pierwsze wydarzenie w cyklu Food & Design na placu pod Atrium Plaza. W tym miejscu planowane są cykliczne instalacje promujące lokalnych i regionalnych wytwórców naturalnych, zdrowych produktów spożywczych, kosmetyków, rękodzieła artystycznego i mody.
Hala zaprasza Warszawiaków na przedświąteczne zakupy codziennie w godzinach od 10:00 – 19:00. Wstęp na teren Festiwalu jest bezpłatnych.
Fot. materiały prasowe