Starbucks kusi świątecznymi smakami swoich kaw
Nie ma nic przyjemniejszego niż spotkanie z najbliższą osobą przy kubku parującej kawy Starbucks, z którego unosi się korzenny zapach pierniczków, nieodmiennie kojarzący się ze świętami.
Czerwone, świąteczne kubki od lat towarzyszą gościom w kluczowych momentach ich życia. Są świadkami pierwszych randek, oświadczyn, wiadomości o spodziewanym dziecku, łez i śmiechu. W tym sezonie w kawiarniach Starbucks® świąteczne kubeczki pojawiły się już 12 listopada, aby raczyć nas pysznymi smakami zimowych napojów: Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte oraz Honey and Almond Hot Chocolate.
Spotkajmy się w Starbucks®
Najszczęśliwsze chwile to te, które spędzamy z bliskimi nam ludźmi. Ich obecność sprawia nam radość, inspiruje i motywuje do działania. Dlatego tak cenimy miejsca, gdzie możemy spotykać się z innymi, by razem cieszyć się chwilą. W Starbucks® budujemy taką atmosferę. Codziennie miliony ludzi odzwiedzają nasze kawiarnie nie tylko po to, aby napić się znakomitej kawy, ale by spotkać się z bliskimi, porozmawiać z nimi, podzielić się pomysłami, radościami czy smutkami.
„W dzisiejszym świecie jesteśmy tak zabiegani, że często zapominamy o bliskości z innymi ludźmi. Chcemy pomóc naszym gościom celebrować ulotne momenty, zarówno te przełomowe, gdy dzieje się coś ważnego, jak i te, kiedy po prostu siedzimy obok siebie, ciesząc się codziennością. By te wspólne chwile były jeszcze przyjemniejsze Starbucks® przygotował wyjątkowe zimowe napoje, wprowadzające nas w świąteczny klimat.” – mówi Magdalena Jurdziak, Brand Manager marki Starbucks® na rynek Europy Środkowo-Wschodniej.
Starbucks® Toffee Nut Latte
Nic tak nie polepsza samopoczucia podczas chłodnych dni jak rozgrzewająca i zniewalająca słodyczą Starbucks® Toffee Nut Latte. To napój łączący w sobie karmelowo-orzechowy syrop, perfekcyjne espresso oraz delikatnie spienione mleko. Całość wykończona jest bitą śmietaną oraz posypką toffee.
Starbucks® Gingerbread Latte
Zima kojarzy się z korzennymi przyprawami – imbirem, cynamonem, kardamonem. Zapach i smak pierniczków to właśnie kawa Starbucks® Gingerbread Latte. Napój jest połączeniem pierniczkowego syropu z intensywnym espresso przyrządzonym ze 100% ziaren Arabiki z certyfikatem Fairtrade oraz spienionym mlekiem. Kawę wieńczy bita śmietana, która lekko posypana jest zmieloną gałką muszkatołową.
Starbucks® Honey and Almond Hot Chocolate
Kto nie lubi usiąść z kubkiem gorącej czekolady w ręku, gdy za oknem zimno i pochmurno? Dla wielbicieli czekolady Starbucks® przygotował absolutną nowość. Po raz pierwszy w kawiarniach pojawi się Honey and Almond Hot Chocolate. To kombinacja klasycznej gorącej czekolady z migdałowym syropem. Napój wykończony jest czekoladową bitą śmietaną oraz czekoladową i miodową polewą.
Starbucks® Christmas Blend i Starbucks® Christmas Blend Espresso Roast
Do oferty wraca wyczekiwana przez cały rok kultowa świąteczna mieszanka Starbucks® Christmas Blend. Od czasu wprowadzenia jej na rynek, czyli 1985 roku, stała się jedną z najpopularniejszych kaw ziarnistych wśród klientów. Wyrazistość ziaren z Azji i Pacyfiku łagodzą lżejsze kakaowe nuty kawy z Ameryki Łacińskiej. Wyjątkowego posmaku dyni, jabłek, piernika, goździków dodają sezonowane ziarna pochodzące z Sumatry. Dojrzewają one w specjalnych magazynach od 3 do 5 lat po to, by nabrały szlachetnego charakteru. Inną dostępną mieszanką będzie Starbucks® Christmas Blend Espresso Roast. To blend łączący w sobie ziarna z dwóch regionów: Ameryki Łacińskiej oraz Azji i Pacyfiku. Jest jest mocniej palony, daltego jest intensywniejszy niż pierwsza mieszanka. Kusi aromatem dymno-karmelowym i kojarzącymi się ze świętami Bożego Narodzenia korzennymi smakami.
Dla każdego coś dobrego
Starbucks® zachęca swoich gości do zabawy ze swoim napojem. Zarówno Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte, jak i Honey and Almond Hot Chocolate można dowolnie personalizować w zależności od upodobań lub potrzeby. Jeżeli ktoś dba o linię, wystarczy poprosić baristę o przygotowanie napoju na odtłuszczonym mleku i bez bitej śmietany. Gdy komuś potrzebna jest wyższa dawka kofeiny można zamówić kawę z dodatkowym shotem espresso. Inną możliwością modyfikacji kawy jest spróbowanie napoju przygotowywanego na shocie espresso przyrządzonego na bazie innych ziaren kawy, niż tradycyjna mieszanka Starbucks® Espresso Roast. W ramach Origin Espresso można poznawać smaki z różnych zakątków świata i odkrywać smak kawy na nowo. Od 12 listopada w ekspresach dostępna jest również kawa Starbucks® Christmas Blend Espresso Roast.
Więcej o promocjach na oficjalnej stronie: www.meetme.starbucks.com